PDF Toolkit: handig, nodig, goedkoop (maar niet langer gratis)

Er zijn weinig niet-native apps die ik als essentieel beschouw. PDF Toolkit is echter eentje die met kop en schouders boven tal van andere uitsteekt. In het geval van tabletgericht onderwijs bied je bijna dagelijks PDF-documenten aan. Als het allemaal wat meezit, zijn deze vaak ook vervat van mooie illustraties en dito lay-out. Het gevolg hiervan is dat deze bestanden al gauw (te) zwaar worden om vlotjes te delen of te (laten) bewerken.

PDF Toolkit biedt hier een oplossing: zonder enig kwaliteitsverlies reduceert dit knappe proggrammaatje de bestandsgrootte van PDF-documenten tot één derde (ik zag zelfs al tot één zesde!) of meer. Ik kies Medium quality als standaard setting, op deze manier krijg je behoorlijk verkleind document zonder kwaliteitsverlies.

Daarnaast heeft PDF Toolkit nog een aantal leuke features aan boord: zo kun je op belachelijk eenvoudige manier (slepen en nog eens slepen) meerdere PDF-documenten samenvoegen of net het omgekeerde: PDF-documenten splitsen o.b.v. vooraf ingegeven pagina’s of per pagina. Het is ook mogelijk iedere pagina als aparte PDF of JPG op te slaan of om alle illustraties uit de PDF te extracten.

Spijtig genoeg was PDF Toolkit lange tijd gratis en kost het je nu 1,59 euro. Maar een zeer goed gespendeerde anderhalve euro, dat is zeker.

PDF Toolkit

Advertenties

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: