Readlists: online leeslijsten delen

Misschien ken je al apps als Readability of Instapaper. Deze apps laten je toe leeslijsten aan te leggen, online verzamelingen van interessante artikelen, links of teksten. Voorgenoemde apps dienen vooral persoonlijk gebruik en zijn interessant omwille van de uitgebreide integratie in vele andere apps.

Readlists doet hetzelfde, maar op een andere manier. Bij readlists stel je een lijst aan artikelen of links naar andere websites samen en kun je deze in allerhande formaten delen: als PDF, ebook, kindle… Het grote voordeel is dat registratie niet nodig is en dat het delen ook eenvoudigweg via een link naar jouw leeslijst kan gebeuren. Zo zou je een link naar jouw readlist in een cursus kunnen verwerken en hebben leerlingen op ieder moment een up-to-date lijst aan artikelen ter beschikking. Readlists lijkt me bijzonder geschikt voor het aanbieden van actualiteit in vakken als economie of geschiedenis, maar kan evenzeer op tal van vlakken worden ingezet.

Leuk is dat het ook mogelijk is publieke leeslijsten aan te maken, d.w.z. dat – mits ze de link hebben – ook andere artikelen kunnen toevoegen aan jouw leeslijst. Op deze manier kunnen leerlingen samenwerken aan één portfolio en als resultaat een mooi, eigen gemaakt ebook presenteren.

Website Readlists

20121008-164406.jpg

20121008-164412.jpg

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: